Maturantska parada 2011 za Guinnessovu knjigu rekorda
19. Maj 2011 - 12:00

U organizaciji plesnog studija „Sandoval“, a pod pokroviteljstvom Općine Tuzla i Vlade Tuzlanskog kantona, sutra 20. maja 2011. godine u Tuzli će biti organizirana treća po redu „Maturantska parada“. Radi se o zanimljivom projektu koji je u Tuzliprvi puta organizovan 2009. godine i privukao je veliku pažnju javnosti.

Kako su istakli organizatori maturanti Tuzlanskog kantona nakon tri mjeseca treninga spremni su da na Trgu slobode u Tuzlizajedno sa maturantima iz Sarajeva, Mostara, Travnika i Bihaća plesom obore rekord i simbolično zakorače u svijet odraslih. I ove godine riječ je o simultanom plesu “qadrille“, a zamišljeno jeda svi plešu istovjetno obučeni sa kišobranima kao neizostavnim dijelom koreografije, povezani radijskim signalom, tačno u 12 sati zajedno sa maturantima iz šezdesetak gradova Jugoistočne Evrope.

Prema programu planirano je da oko 500 do sada prijavljenih maturanata krene od stadiona Tušanj prema Trgu slobode gdje će se parada i održati.Iz Slovenije koja je pokretač Maturantske parade, satelitskim radijskim signalom prenosit će se Strauss uz koji će maturanti plesati quadrille, koji traje šest minuta. Radijski signal prenosit će Radio Tuzlanskog kantona.

Nakon završetka oficijelnog dijela, za sve maturante i posjetitelje planiran je i zabavni program u okviru kojeg će najsretniji maturanti biti nagrađeni i kartom za koncert Parnog Valjka koji će biti održan u subotu u SKPC Mejdan Tuzla. Također Plesni studio „Sandoval“  za učesnike parade organizirat će u subotu, 21. maj 2011. godine i izlet u Etno - selo „Stanišići“ kod Bijeljine.

Svoju podršku organizaciji „Maturantske parade 2011“ pružili su kao generalni sponzor: NLB Tuzlanska banka, BH Telecom i mesna industrija Ovako. Među ostalim sponzorima su: Zada, Pharmaceuticals, Planinski studenac, Brčko gas, Vega-mix, GIPS i AVON. Prijatelji projekta su Katolički školski centar Tuzla i Bosanska medijska grupa, a medijski pokrovitelji: RTVTK, Vesta radio i Artur produkcija.

Organizatori pozivaju i sve zainteresirane građane Tuzle da dođu na Trg slobode i na taj način pruže podršku maturantima u njihovoj želji da im ovaj dan ostane u lijepom sjećanju.

Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte