Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
Youth Fair
Veliki uspjeh prvog regionalnog Sajma omladinskog turizma
Podijeli
 

Prvi regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, održan je od 10. do 12. jula, u Novom Sadu.

Iako je ova manifestacija održana po prvi put, doživjela je veliki uspjeh, kako zbog konferencijskog, tako i zbog cjelokupne organizacije štandova izlagača i muzičkog dijela programa.

U okviru ovog sajma omladinskog turizma, Turistička organizacija Republike Srpske, je u saradnji sa organizatorima EXIT timom i TO Novi Sad, predstavila turističku ponudu Republike Srpske i to prvenstveno programe za mlade, destinacije aktivnog odmora u RS.

U okviru pomenutog sajma, održana je i trodnevna Konferencija “I:ZIT- Business or and pleasure”na kojoj su učestvovali brojni stručnjaci iz oblasti turizma, marketinga, industrije zabave i sl.

Na pomenutoj konferenciji su učestvovali i predstavnici Turističke organizacije RS i Ferijalnog saveza RS.

Učesnici sajma i konferencije su potpisali i Deklaraciju o saradnji i razvoju omladinskog turizma u regionu Balkana, čiji je glavni cilj da region Balkana učini jednim od najatraktivnijih destinacija za omladinski turizam na svijetu,  i time započeli saradnju na procesu osnivanja “Klastera industrije zabave i turizma Balkana“. Deklaracija je predstavljena na improvizovanom zidu, sa obilježjima potpisnika. Potpisinici Deklaracije su predstavnici Turističkih organizacija, agencija i svi oni koji čine industriju zabave i turizma. Na listi potpisnika našli su se i Turistička organizacija Republike Srpske, Ferijalni savez Republike Srpske i festival „DEMOFEST“, Banja Luka.