Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
Izletište Bistričak
Priuštite sebi uživanje u malim životnim radostima
Podijeli
 

 

Ne poznajete Bistričak? Čuli ste za njega, ali vas put još nije naveo u tom pravcu. Evo nekoliko razloga zbog čega biste što prije trebali upoznati ovo čarobno mjesto ukrašeno prirodnim blagodatima, čistom Bistričkom rijekom, prekrasnim zimzelenim i listopadnim šumama i prostranim zelenim livadama.

Posebno ljeti, Bistričak predstavlja pravu malu oazu za sve one željne odmora u prirodi, uz cvrkut ptica i žubor prelijepe čiste rječice. Smješteno na nadmorskoj visini od 432m, na rubnim dijelovima planine Vlašić, ovo izletište, pored brojnih prirodnih blagodati nudi i raznolik rekreativni sadržaj za ljubitelje sporta i rekreacije. Posjeduje dva košarkaška terena, teren za mali nogomet i rukomet, dva terena za bočanje i tri stola za stoni tenis.

Neće ostati uskraćeni  ni oni koji u vrućim ljetnim danima žele svojoj porodici, a posebno djeci, priuštiti nezaboravan izlet (odmor) uz potpuni ugođaj prirodnog ambijenta. Ljubitelji šetnje u prirodu usput se mogu okrijepiti u restoranu „Bistričak“ koji pored bogate ponude raznovrsnih jela nudi i poseban specijalitet, svježu pastrmku sa roštilja iz domaćeg ribnjaka.

Svakako da povratak kući ne mora uslijediti istog dana. Izletište nudi i mogućnost višednevnog boravka u Pansionu Bistričak u kojem možete pronaći smještaj po veoma povoljnim cijenama.

Bistričak nas podsjeća na vrijeme kada smo još znali uživati u malim životnim radostima. Vjerujemo da ćete se i vi osjećati isto.

 

Dženana Čizmić/Foto: Odred Izviđača „13. april“ Nemila i www.cityexplor.com