Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 

Datum događaja:

1. Maj 2013
 
Veliki party za sve mlade
Prvi maj i studentski pohod na Boračko jezero
Podijeli
 

 

Trodnevno druženje u prirodi na obalama jednog od najljepših jezera u BiH, koje sigurno stvara draga sjećanja i nezaboravna druženja uz neizbježni roštilj, dobru zabavu i logorsku vatru.

Za ovaj pohod imaju dvije opcije:

OPCIJA 1

(trodnevni pohod sa dva noćenja 30.4 - 2.5.)- 39,00 KM

polazak: 30.4. u 16:00 i 17:00 sati

OPCIJA 2

(jednodnevni podoh na dan 1. maja) - 15,00 KM

polazak: 1.5. u 8:00 sati

-Oni koji žele da dođu sa autom samo za 1. maj plaćaju ulaz u kamp 5,00 KM vlasniku kampa.

-Oni koji žele da noće dvije noći i da dođu sa vlastitim prevozom trebaju se obratiti organizatoru u terminima prijave u kabinetu 101 na Ekonomskom fakultetu.

Polasci za obje opcije su iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu.

Ove godine pored igara i takmičenja bit organizovan i veliki prvomajski party uz logorsku vatru i DJ-ejeve, a moguće i dernek uz gitaru i pjesmu!!!

U okviru programa je planiran da se organizuje i rafting uz najpovoljnije cijene za studente. Spavanje je organizovano u bungalovima na samom jezeru. Bungalovi se nalaze u kampu koji ima sve potrebno za ugodno kampovanje u prirodnom ambijentu i na raspolganju su nam bungalovi sa 3-4-6 kreveta. U okviru kampa postoji i teren za mali nogomet kao i teren za odbojku na pijesku. Pored toga kamp ima i svoju plažu na obali jezera.

Napominjemo da je ovo, ipak, i pored toga sto je u Hercegovini, predplaninski predio. Navečer i ujutro može biti hladno. Planina ima jako nepredvidivo vrijeme zbog miješanja zračnih struja sa mediterana i sa kontinenta, tako da se vrijeme može promijeniti u 5 minuta.

Molimo da se prikladno obučete i da uz laganu odjeću ipak ponesete rezervnu za planinske uslove. Posebnu pažnju obratite na udobnu obuću. Za odjeću preporučujemo da se slojevito obučete sa obaveznom jaknom i rezervnom presvlakom. Na Boračkom jezeru vjetrovi su mnogo slabiji i rjeđi i kada je vrijeme sunčano temperature dozvoljavaju čak i sunčanje na plaži uz jezero. Iako u bungalovima postoji sve potrebno za spavanje, mi vam savjetujemo da ponesete dodatne pokrivače ili vreće za spavanje.

Ne zaboravite ponijeti hranu i piće. Sendvič, voda i čokolada za energiju su obavezni, a sami procijenite koliko vam treba. Kraj bungalova se nalaze roštilji, tako da je moguće da ponesete meso. Ako volite pecanje, ne zaboravite ponijeti štap!

Broj prijava je ograničen.

Informacije: 061 345 508 (Ahmed)

061 860 232 (Ammar)

Organizator Studentski pohodi, prevoznik Centrotrans, uz saradnju sa Studentskm parlamentom UNSA.