U galeriji BlackBOX
Izložba nakita modne dizajnerice Aide Korman
3. Maj 2013 - 8:26

 

 

Izložba nakita modne dizajnerice Aide Korman pod nazivom Broken Doll bit će otvorena u četvrtak 9. maja sa početkom u 20.00 sati u galeriji BlackBOX u Sarajevu.  
Aida Korman za kolekciju modnog nakita Broken Doll, pronalazi inspiraciju u japanskim uličnim nošnjama, hip-hop i graffiti savremenoj pop kulturi Japana, koja je trend u svijetu mode. 
Dizajnerica kombinuje simbole, materijale i teksture koji su naočigled suprotni, slatki, poželjni, cool, šarmantni, nevini i tradicionalni elementi u spoju sa jarkim i neon bojama, maskirnim uzorcima, čahurama metaka, špicatim i bodljikavim nitnama...
U metalu, plastici i drvetu kroz kolekciju se protežu simboli, mira, sreće, bosanskog kraljevstva, narodnih nošnji, nebeskih tijela, ljubavi...i to za lančiće, narukvice, naušnice i prstenje, nakita koji je unisex. Uz razigranu kolekciju Aide Korman 9. maja moći ćete poslušati lepršavu poeziju Ivone Jukić.  Dvije vesele priče umotane u zajedničku majsku večer bit će lijepo druženje i zabavan susret sa umjetnošću.
 

Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte