Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
More
Podijeli
 

Bosna i Hercegovina ima izlaz na Jadransko more. Centar priobalnog pojasa u dužini od oko 22 km je grad Neum udaljen manje od sata vožnje od Dubrovnika i Mostara. Neum se nalazi na Jadranskoj magistrali i odličnom putnom komunikacijom je povezan sa istočnim i zapadnim hrvatskim primorjem. Uz aerodrome u Mostaru i Dubrovniku nude posjetiocima iz svih dijelova svijeta jednostavan i brz dolazak.

Jadransko bosansko primorje idealno je mjesto za porodični odmor uz kristalno čisto more, te obalu zaklonjenu ostrvom Pelješac od pučine i jakih vjetrova. Neum je gradić – odmaralište sa toplom mediteranskom klimom i toplim danima tokom cijele godine. Arhitektura potiče iz novijeg vremena, uz veliki broj hotela sa kompletnom uslugom i bogatim sadržajima za ugodan porodični odmor. Neumski smještajni kapaciteti nude gostima dalmatinsku kuhinju uz veoma niske cijene, te brojne sadržaje za odmor i zabavu za sve uzraste. 

Iz Neuma su mogući izleti i ekskurzije u prirodni ptičji rezervat Hutovo Blato blizu gradića Čapljine, pećinu Vjetrenicu i prelijepi ambijent vodopad Kravice blizu Ljubuškog, katoličko mjesto za hodočašće Međugorje ili pak predivni Mostar.

tekst: vodic.ba; foto: A.E. - M.P.