Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
Bjelašnica - Igman
Podijeli
 

Olimpijska Bjelašnica (2067 m) je planinski masiv koji se duže od pola godine nalazi pod snježnim pokrivačem te na svojim padinama nudi idealne uslove za skijanje. 
Blage snježne padine pravo su mjesto za najmlađe, dok Malo Polje pruža idealne uvjete skijašima - početnicima. Brojnim, gostima u vrijeme zimskog i skijaškog ugođaja na raspolaganju su, naravno, ski rentali i ski servisi.

Skijaški kompleks Bjelašnica-Igman jedinstven je prostor i u svjetskim razmjerama. Naime, kažu da nigdje ne postoji kombinacija oštrih staza za alpske skijaške discipline i širokih prostranstava, samo koji kilometar dalje, namijenjenih onima koji uživaju u trčanju na skijama. Bjelašnica je postala dostupna skijašima tek po dobijanju organizacije ZOI `84. Do tada je ova planina bila pojam nepristupačnosti, dostupna samo planinarima i drvosječama. Uz klasične alpske discipline na ovoj planini posljednjih godina je sve popularniji paraglajding za koji su uslovi također odlični. Bjelašnica raspolaže sa 8. 345m skijaških staza za sve alpske discipline. Ski staze se spuštaju sa vrha Bjelašnice na 2. 067 m/nv do prostora Babima Dola na 1. 266 m/nv gdje je bio i cilj Olimpijskog spusta. Trke za slalom i veleslalom su se završavale na prostoru Štitni Do.