Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
Jahorina
Podijeli
 

Jahorina je od Sarajeva udaljena oko 25 kilometara. Boravak na Jahorini zanimljiv je u bilo koje doba godine, a naročito zimi zbog izvanrednih uslova. Geografski položaj, prelijepi skijaški tereni, obilje snijega i izuzetna klima, čine Jahorinu vječitim skijaškim izazovom. 
Mnogo prije Zimskih olimpijskih igara i današnjih dana, njene su skijaške terene pohodile i Sarajlije i njihovi gosti. Još 1923. godine napravljen je prvi hotel na Jahorini, a iste je godine na Jahorinu donesen i prvi par skija. Na Jahorini se inače skijalo i ranije, u doba Austro-Ugarske. Jedna od najljepših planina u ovom dijelu Evrope istinski procvat doživljava nakon što su 1984. godine na njenim blagim padinama nastupila najpoznatija skijaška imena svijeta takmičeći se za olimpijske medalje.  
Od tog trenutaka Jahorina je snažno krenula naprijed, a osavremenjeni stari i izgrađeni novi hotelski kapaciteti, dotjerani ski tereni i osmjeh na licu domaćina učinili su je zimskim centrom koji ne gubi sjaj.

Boravak na Jahorini zanimljiv je u bilo koje doba godine, a naročito zimi zbog izvanrednih uslova. Uređene staze Jahorine za sve olimpijske discipline omogućile su, kao što je poznato, održavanje Zimskih olimpijskih igara kao i drugih međunarodnih skijaških takmičenja koje ova planina pruža ljubiteljima zimskih sportova. Prostrani pašnjaci prekriveni snijegom odlični su tereni za skijanje i sankanje, dok je sam planinski vijenac Jahorine na 1.600 metara izuzetno atraktivan za sve posjetioce.