Pretražite smještajne kapacitete, rent-a-car, ugostiteljske objekte

 
 
Zimski turizam
Podijeli
 

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine je bio domaćinom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine (ZOI '84.). Olimpijske planine Jahorina, Bjelašnica, Igman i Vlašić adaptirane su i opremljene su rekvizitima za vrhunske zimske sportove. Adaptirani i obnovljeni sportski sadržaji nude turistima na ovim planinama izuzetne uslove za ugodno i aktivano opuštanje, rekreaciju i zabavu u zimskoj sezoni godišnjih odmora. Uređene staze za skijanje, moderne žičare, profesionalno održavanje staza za skijanje, raznovrsna ponuda smještajnih kapaciteta (hoteli, moteli, vikendice), samo su neki od razloga za dobar odmor na planinama u Bosni i Hercegovini.

Osim olimpijskih planina Bosna i Hercegovina obiluje brojnim drugim sadržajima na planinama Konjuh u neposrednoj blizini Kladnja, uređeni ski centar na Kupresu, te atraktivne sadržaje u ski centru Igrišta u Vlasenici. Svi centri za zimski odmor nalaze se u neposrednoj blizini urbanih naselja, a povezani su kvalitetnim putnim pravcima sa glavnim gradom Sarajevom, te regionalnim centrima  Mostarom, Zenicom, Zvornikom.
Osim planinskih zimskih ski centara sa uređenom infrastrukturom za aktivan odmor, zimska turistička ponuda Bosne i Hercegovine obiluje i drugim kvalitetnim destinacijama. Poželjno je u toku zime posjetiti banjska lječilišta u Fojnici, Ilidži kod Sarajeva, Gradačcu, Banja Vrućica kod Teslića, Banja Kulaši kod Laktaša, Banja Dvorovi u Bijeljini...